Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день рідної мови

  • 21 лют. 2017 14:13
  • 1276
    • Новина Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день рідної мови Ранкове місто. Кропивницький
    21 лютого Україна разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день рідної мови. Мова – це першооснова нації, яка несе її генетичний код та передає його нащадкам. Окупанти, які намагалися загарбати Україну, в усі часи передовсім починали нищити мову.
    Українська мова переслідувалася впродовж чотирьох століть, переживала сотні заборон, але не поступилася силою, милозвучністю і чистотою на тлі мов агресорів. Наша мова є однією з найдавніших у світі: перші слова, написані українською, датуються 448 роком нашої ери.
    Міжнародний день рідної мови був запроваджений 26 жовтня 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка проходила в Парижі. Від 2000 року 21 лютого вважається днем, приуроченим вшануванню рідної мови. Зокрема, найбільша увага цього дня приділяється мовам, які перебувають у складному становищі, або належать народам з мінімальною чисельністю представників.
    В умовах тотальної русифікації основним завданням української нації є збереження мовних традицій та викорінення мови агресора з літературного, розмовного та медіа просторів нашої Держави. Тільки за суцільної українізації ми досягнемо миру і злагоди на своїй, Богом даній землі. Адже мова — це не просто засіб спілкування чи запорука самовизначення народу, це ще й культурне обличчя нації. Тож цілком логічно, що народ, який недбало ставиться до рідної мови, не має і своєї незалежної, розвиненої та стабільної держави.
    Привітай Україну з Днем Рідної мови - спілкуйся українською!!!