У Києві нагородять переможців конкурсу «Україна та НАТО: погляд української молоді»

  • 26 січ. 2017 12:00
  • 1439
    • Новина У Києві нагородять переможців конкурсу «Україна та НАТО: погляд української молоді» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відбудеться Урочисте нагородження переможців конкурсу фото-, відеоробіт «Україна та НАТО: сучасних погляд української молоді».
    3 лютого о 13.30 у Малому залі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Т. Шевченка (Київ, вул. Мельникова, 36/1)  буде проходити Церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу фото-, відеоробіт «Україна та НАТО: сучасний погляд української молоді» та публічний перегляд кращих робіт конкурсу.
    У церемонії візьмуть участь та вручать призи переможцям конкурсу Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, а також представники Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», Центру документації та інформації НАТО, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України. 
    17 переможців і призерів Всеукраїнського конкурсу фото-, відеоробіт «Україна та НАТО: сучасний погляд української молоді» буде нагороджено за підсумками конкурсу заохочувальними поїздками до Штаб-квартири НАТО (м.Брюссель), Литовської Республіки та цінними подарунками.
    Організатори зазначають, що конкурс проводився задля мотивації молодих українців дізнатись більше про НАТО – відкрити сторінку Альянсу й ознайомитися з діяльністю, завданнями та цінностями цієї організації. Непередбачувано велика кількість робіт свідчить, що не тільки досягнуто основної мети, а й про те, що українські учні та студенти дійсно зрозуміли: НАТО – це не тільки оборона та зброя, це – солідарність, консенсус і довіра, які будуються на демократичних цінностях. 
    Переможці і призери представлять свої фото-, відеороботи, з якими вони перемогли серед близько 600 учасників конкурсу з усіх регіонів України (учні загальноосвітніх, позашкільних, студенти професійно-технічних, вищих навчальних закладів, громадських організацій).
    Основною метою конкурсу є сприяння у формуванні громадського світогляду та позиції української молоді на НАТО; привернення уваги молоді на проблематику національної безпеки, соціального партнерства, культурної співпраці тощо.
    Конкурс фото-, відеоробіт проводився у вересні-грудні 2016 року серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх, позашкільних, студентів 1-5 курсів професійно-технічних, вищих навчальних закладів України у двох  номінації «Фотографія», «Відеоробота». Журі конкурсу (представники Міністерства культури України, Посольства Литви в Україні, Центру інформації та документації НАТО, Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», Національної телекомпанії України, телеканалу «Перший Діловий», Київського національного університету імені Т. Шевченка) оцінювало роботи за критеріями: відповідність роботи цілям і завданням Конкурсу, оригінальність ідеї, художнє виконання, яскравість і виразність роботи, актуальність вирішуваної автором проблеми, новизна використовуваного сюжету, міра інформативності.
     
    Контакти для ЗМІ: ВМГО «Серце до серця», 044-501-01-15, 067-407-77-98, info@sds.in.ua