Четверо екс-поліцейських Кропивницького чекають судового процесу

  • 23 січ. 2017 16:06
  • 1275
    • Новина Четверо екс-поліцейських Кропивницького чекають судового процесу Ранкове місто. Кропивницький

    Деякі подробиці зухвалих дій та їхнього розслідування повідомив на брифінгу начальник слідчого відділу обласної прокуратури Сергій Чоботарьов.Також були оприлюднені записи телефонних перемовин та фрагменти оперативного відео.

    -Своєму успіху ми завдячуємо свідомим громадянам,один з яких і звернувся до нас, -розповів Чоботарьов, - до того ж сучасник КПК дозволяє оперативніше реагувати.Тому спільно з СБУ ми провели низку слідчих дій, в тому числі негласних.На жаль,певні непорозуміння із судовою гілкою призвели до постійних звільнень затриманих під застави,тому з п"ятірки підозрюваних четверо перебувають на волі,а один -Артур Москаленко -знаходиться у розшуку.

    Сергій Чоботарьов продемонстрував фотографію розшукуваного Москаленка,1985 року народження,на прізвисько "Рижий".Щодо "кримінального квартету" у погонах,то вся четвірка пройшла переатестацію,а підозрюваний в організації ОЗГ(разом з Москаленком) -ще й поліграф.Як йому це вдалося -слідство дивується.

      Обвинувальний акт направлено до Кіровського районного суду м Кіровоград за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст.162, ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 190 (вимагання та одержання неправомірної вигоди, катування, крадіжка, незаконне проникнення до житла, шахрайство, перевищення влади та службових повноважень, вчинених у складі організованої групи) КК України.За попередніми прогнозами,за сумою статей учасникам ОЗГ "світить" до 12 років буцегарні.

    За якісної роботи слідчих прокуратури в ході досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вини правоохоронців у вчиненні вказаних злочинів. Подальшу долю обвинувачених вирішуватиме суд.

    Як повідомлялось раніше, злочинна діяльність організованої групи була викрита 22.07.2016 року під час передачі частини грошових коштів в сумі 3000 доларів США від загальної суми неправомірної вигоди в розмірі 8500 доларів США. Злочинне угрупування створив та очолив колишній заступник начальника Кіровоградського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області. Крім чотирьох поліцейських до угрупування входив відомий у Кропивницькому «кримінальний авторитет». Потерпів від злочинної діяльності мешканець обласного центру пенсійного віку, в якого обвинувачені намагались відібрати квартиру, вартістю 600 тис грн, а його самого погрожували кинути за грати.

    За матеріалами прес-служби обласної прокуратури