"Монополія" по-новому -в Кропивницькому стартував шкільний бізнес-турнір

  • 23 січ. 2017 15:36
  • 929
    • Новина «Монополія» по-новому -в Кропивницькому стартував шкільний бізнес-турнір Ранкове місто. Кропивницький

    Офіційне найменування проекту -ІІ міський турнір серед учнів 8-11 класів "стратегія фірми-2017",терміни проведення -19 січня -11 лютого поточного року.Офіційний патронат здійснює народний депутат України Костянтин Яриніч,а співорганізаторами виступили управління науки й освіти міської ради Кропивницького,Регіональна торгівельно-промислова палата та  Компанія інтелектуальних технологій( м.Київ),яка з 2014 року проводить загальноукраїнський турнір.

    Станом на початок зареєстровано 293 учасники,серед яких є також і вчителі.Утворені 5 учнівський та одна вчительська команди.Мета -створити власний бізнес-проект,реалізувати його з отриманням прибутку.Для цього створений фонд у 10 мільйонів віртуальних гривень та визначена сфера діяльності -молочна промисловість.

    За словами представника КІНТу Віталія Паздрія,наслідками подібних проектів можуть стати і запровадження в школах уроків підприємництва,і отримання дітлахами нових навичок та віри у власні сили.Проект розрахований на п"ять років і є експериментальним.Топ-20 переможців представлятимуть обласний центр на всеукраїнському рівні.

    В свою чергу,очільниця РТПП Ірина Саєнко зазначила,що "Бізнесмен та бізнес -леді на сучасному етапі повинні мати не лише форму,а й сутність.Це є наша інвестиція в Україну".

    За словами презентатора проекту Лариси Костенко, напівфінал відбудеться 9 лютого в приміщенні НВО №8,а фінал -11 лютого,про місце буде повідомлено додатково.