Де у Кропивницькому культурно провести дозвілля

  • 23 січ. 2017 14:27
  • 1017
    • Новина Де у Кропивницькому культурно провести дозвілля Ранкове місто. Кропивницький
     
    Книжкові виставки:  до 120-річчя від дня народження Євгена Маланюка, що відзначається 2 лютого, у відділі краєзнавства працює книжкова виставка «Слово про Євгена Маланюка», а також книжкова виставка „Лауреати обласної  літературної премії  ім. Є.Маланюка”. 
    Календар мистецтв:  книжкова виставка  до 175-річчя від дня народження Орловського Володимира Донатовича, українського живописця, одного із засновників пейзажу в українському живописі.
    До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту: 
    31 січня  о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться показ фільму режисера Сергія Буковського «Назви своє ім’я».  Сеанс відбувається в рамках показів документального кіно про права людини Docudays. 
    31 січня о 17.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація книги одного з кращих знавців доби другої Світової війни, краєзнавця, дослідника Василя Даценка «За те, що євреї».
    Творча зустріч: 3 лютого о 16.00 у відділ мистецтв до 185-ї річниці з дня народження Олени Блаватської відбудеться зустріч прихильників творчості видатного літератора і публіциста. 
    Акція: До уваги всіх жителів Кіровоградщини! Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» продовжується. Бібліотека звертається з проханням приносити книги для військових частин до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського. Бажаєте допомогти нашим воїнам - принесіть книжку, будемо раді різним виданням, але найбільше вітаються кращі зразки вітчизняної та світової художньої літератури в перекладі українською мовою, науково-популярні видання з історії Української держави, її культури, Збройних сил.  Книги приймаються щодня, без вихідних, за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24, хол першого поверху. Тел. для довідок (0522) 22-65-79, 22-58-90.
    Творчі та інші виставки: «Декоративно-ужиткове мистецтво американських індіанців», «Все в ажурі», «Фортеці Задніпров’я у ХVІІІ ст.», роботи учнів художньої школи.
    Безкоштовне вивчення англійської мови. Відділ документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує  усіх бажаючих на заняття з вивчення англійської мови, яке триває щодня, крім п’ятниці і вихідних, о 17.00.  2 лютого До Дня бабака в США відбудеться  тематичне засідання клубу розмовної англійської мови під назвою  “День "головного метеоролога" США” і перегляд фільму «День бабака».
    ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ
    Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua
     
    Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.