Засуджені неповнолітні переглянули стрічку «Відоме/невідоме про СНІД»

  • 9 груд. 2016 16:22
  • 790
    • Новина Засуджені неповнолітні переглянули стрічку «Відоме/невідоме про СНІД» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кожну людину не може не вражати той факт, що на сьогодні за трагічною статистикою чорного рейтингу «чуми ХХ – ХХІ століть» з-посеред трійки країн-лідерів Україна посідає друге після Російської Федерації місце по кількості й проблемах захворювань на СНІД. Саме тому. До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом пройшла низка заходів із інформування про цю хворобу неповнолітнім, що утримуються під вартою в Кіровоградській установі виконання покарань (№ 14). 
    Так, 6 грудня 2016 року вчитель хімії та біології ВЗШ № 38 спільно з працівниками відділу соціально-виховної та психологічної роботи установи провели міні-лекцію з елементами використання програмового матеріалу (10 клас) з історії виникнення й дослідження грізного захворювання. 
    Головним моментом заходу стала науково-популярна стрічка «Відоме/невідоме про СНІД», котру надав відділ мистецтв ОУНБ імені Чижевського. 
    Під час перегляду та обговорення стрічки організатори відповідали на запитання неповнолітніх: Роман Литвин з’ясовував зрушення у медико-лікувальній площині, а Наталя Завада пояснила окремі юридично-правові та соціальні аспекти. Окрім цього, підлітки одержали комплект роздаткових матеріалів у форматі брошур відповідного змісту, листівок-рекомендацій тощо. 
     
    Повідомляє Кіровоградська установа виконання покарань УДПтС України в області (№14)