У Кропивницькому священики привітали військових з Днем Збройних сил України

  • 9 груд. 2016 15:37
  • 832
    • Новина У Кропивницькому священики привітали військових з Днем Збройних сил України Ранкове місто. Кропивницький
     
      6 грудня, коли Православна Церква відзначає пам’ять святого благовірного князя Олександра Невського, котрий також носив титул Київського князя, в нашій державі святкується 25 річниця створення Збройних Сил України. В цей день, молившись за наших воїнів на Божественній літургії в православних храмах, священики Української Православної Церкви поздоровляли захисників Вітчизни і на місцях несення їх військової служби. Керівник єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими підрозділами України протоієрей Євгеній Назаренко та його співробітники – протоієрей Костянтин Шпудейко і ієрей Роман Загоруйко завітали до частини батальйону Національної гвардії України. Там, у військовому храмі на честь благовірного князя Олександра Невського священики і військовослужбовці частини помолилися за молебнем до Господа Бога, Пресвятої Богородиці і благовірного князя Олександра Невського за мир та благополуччя в нашій Батьківщині, за товаришів по службі, які служать поряд та за тих, що у відряджені. 
    Також пом’янули свого командира, полковника Павла Сніцара і військових побратимів, котрі загинули в збройному конфлікті на сході нашої країни. Після молитви відбулося урочисте поздоровлення, де від імені Високопреосвященнішого Іоасафа архієпископа Єлисаветградського і Новомиргородського грамотами і церковними подарунками були відзначені командування і рядові батальйону. 
    За традицією престольних свят відбулася Хресна хода навколо головної будівля військової частини, де саме облаштований храм на честь благовірного князя Олександра Невського. Після священнослужителі побували у фортеці святої Єлисавети, де oдин із гoлoвних бастіoнів такoж нoсить ім’я цьoгo великoгo шанoванoгo у багатьoх країнах світу святoгo, захисника правoславнoї віри та Вітчизни. Монах і геніальний полководець, непереможний воїн та неперевершений дипломат, талановитий можновладець та проповідник Христа – усі ці іпостасі дивним чином поєдналися в особі благовірного князя Олександра Невського. Тому наші пращури, закладаючи міста, фортеці, військові укріплення, називали їх на честь великих святих, таким чином випрошуючи Їх небесного заступництва. Спочатку у пам’ятного хреста, на місці першого Свято-Троїцького храму священники помолилися за нашу Батьківщину, православні власті і воїнство. А завершили заупокійною молитвою за наших воїнів, загиблих у війні на сході країни, імена котрих увіковічнились на Алеї Слави в центрі фортеці святої праведної Єлисавети – матері Іоанна Хрестителя.