У Кропивницькому суд продовжив розгляд позову про кнопкодавство

  • 24 жовт. 2016 18:33
  • 1016
    • Новина У Кропивницькому суд продовжив розгляд позову про кнопкодавство Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    У Кропивницькому продовжили розгляд справи за позовом депутата обласної ради Максима Деската до облради. Дескат оскаржує в суді спосіб ухвалення рішення облради про дозвіл на вивчення Полохівського родовища літієвих руд. За версією позивача, в момент голосування по «літієвому» питанню, за яке проголосували 33 депутати, в залі був відсутній депутат від Батьківщини Петрушевський, голос якого став вирішальним. 
     
    В попередньому засіданні депутат Петрушевський був допитаний в якості свідка. Він показав, що кілька разів під час засідання виходив з сесійної зали, однак в момент голосування був і голосував особисто за питання по Полохівському родовищу.
    Сьогодні присутні в засіданні переглянули відео засідання сесії від 20 травня надане свідком Валерієм Лебедем. Під час перегляду депутат Петрушевський кілька разів підтвердив свою відсутність на депутатському місці, що зафіксоване на відео. Переглянули і момент голосування.
     
    Сьогодні ж суд мав заслухати свідка Арсірія, який перебував поруч з місцем депутата Петрушевського. Проте свідок в засідання не з’явився, хоча і був повідомлений належним чином.
    Зрештою суд повторно викликав свідка Арсірія, оскільки на цьому наполягали представники відповідача та третьої сторони.
    Наступне засідання відбудеться 16 листопада о 14.30.
    Нагадаємо, 24 травня 2016 року депутат Кіровоградської обласної ради від ВО "Свобода" Максим Дескат подав позов до Кіровоградського окружного адміністративного суду щодо визнання неправомірним Рішення Кіровоградської обласної ради № 93 від 20 травня 2016 року "Про погодження клопотання ТОВ "Українські рідкісні метали" на підставі того, що під час голосування за вказаний проект рішення був зафіксований факт зарахування іменного голосу депутата облради П.Петрушевського, який на той момент був відсутній в сесійній залі обласної ради і не міг особисто брати участь в голосуванні. У Рішенні йдеться про надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки Полохівського родовища літієвих руд, корисної копалини загальнодержавного значення, розташованого на території Маловисківського району - що, за попередніми оцінками експертів, є найбільшим та найбагатшим подібним родовищем літія в Європі, повідомляє  сайт http://gre4ka.info