Ідеї «зелених зупинок» Рафаела Санасаряна

  • 24 жовт. 2016 16:41
  • 1224
    • Новина Ідеї «зелених зупинок» Рафаела Санасаряна Ранкове місто. Кропивницький
     
    З кожним днем, Україна рухається в напрямку Європейських стандартів життя. Жителі Кропивницького не залишаються осторонь.
    В жовтні цього року, за підтримки депутата міської ради Рафаеля Санасаряна в центрі Кропивницького, з’явилась нова конструкція відпочинку, а саме, зона так званого «релаксу». На цьому місці, біля готелю Київ, завжди велике скупчення людей: поруч школи, дитячі садочки, ринки та торговельні центри.
    На жаль, на сьогоднішній день, раніше встановлені, криті зупинки, перебувають у незадовільному стані. Пошкоджено покриття, незручні лавки та невдале розміщення – все це потребує негайного вирішення!
    В Європі вже давно практикують «зелені зупинки». Це об’єднана конструкція із лавок та декоративних клумб, які в літній час ще й охолоджують повітря, так званим «туманним зрошенням». Саме такий сенс і носить проект Рафаела Санасаряна. Активісти та волонтери неодноразово звертались до міської влади, щоб ті допомогли це питання вирішити. Бо, не знайдеться жодної людини, яка б не хотіла побачити у себе в місті по-справжньому гарну, а головне – практичну зону.
     
     
    Редакція нашого сайту звернула увагу на коментарі декількох кропивничан, які виявили невдоволення по-відношенню до новоствореної зупинки. Тож, ми вирішили піти, як то кажуть “в люди”, та дізнатись, яке ж насправді ставлення місцевих громадян до встановлених об’єктів.  Від самого початку, ми почули гарні відгуки. Людям дуже подобається ця ідея. «Йдучи з роботи, мені хочеться сісти і відпочити, поки чекаю маршрутне таксі. А тут окрім лавок, ще й зону озеленення зробили. На весну буде взагалі класно!», – прокоментувала одна з кропивничанок. Також, ініціатори проекту, зібрали підписи у населення на підтримку нової конструкції. Їм вдалося отримати майже 3 сотні підписів. І це не дивно! Адже схожих зон, у Кропивницькому, не існує.  
    В одному з наших інтерв’ю, Рафаель Санасарян сказав дуже важливу річ: «Люди, на жаль, часто скептично ставляться до «нового». Для мене це дивно. Якщо говорити про нашу інновацію, то ми дуже переймались з того приводу, щоб догодити містянам. Гарні відгуки додають сил для нових звершень. Наша головна мета – зробити місто гарним, чистим та цікавим!»  Доречі, він вже не вперше впроваджує такі гарні ідеї з благоустрію. Тож, чекатимемо весни, аби побачити проект уже завершеним на всі 100%