У Києві відбудеться прем'єра творів для бандури авторки з Кропивницького

  • 24 жовт. 2016 13:09
  • 1296
    • Новина У Києві відбудеться прем'єра творів для бандури авторки з Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький
     
    Музичні твори викладача Кіровоградського музичного училища Марини Долгіх вперше прозвучать у столиці України. Про це повідомила у Фейсбук Марина Долгіх.
    "27 жовтня у Києві звучатиме моя музика для бандури. Авторський концерт гратиме аспірантка НМАУ ім. Чайковського Ірина Шульга - вихованка Р.Гриньківа і Л.Ларікової. Пролунає вперше: інструментальний цикл "Метаморфози" (повністю) і вокальний "Триптих" на вірші О.Теліги. Запрошуємо! Малий зал консерваторії, 16.00", - йдеться у повідомленні. 
    Нагадаємо, Марина Долгіх працює у відділі теорії музики музучилища та викладає композицію в учнів музичних шкіл обласногно центру. Збірки  п’єс  для  бандуристів  Марини Долгіх збагатили концертно-педагогічний репертуар для цього інструмента. Поєднуючи композиторську, викладацьку і наукову роботу, краєзнавець нещодавно презентувала фундаментальну роботу, присвячену видатному музиканту, педагогу, нашому земляку Генріху Нейгаузу (монографія  “Нейгаузи:  варіації  на  єлисаветградську   тему”.  К-д.  2013.).