У Новомиргородському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу

  • 21 жовт. 2016 10:16
  • 960
    • Новина У Новомиргородському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Для Новомиргородського району питання працевлаштування населення є найбільш гострим, адже відсутність нових робочих місць, розвиток новітніх технологій, відсутність необхідних професійних навичок та вмінь призводить до того, що місцеві мешканці не мають можливості знайти собі роботу. 
    Саме тому у рамках проведення заходів з нагоди Всесвітнього Дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю у районному центрі зайнятості за участі представників органів влади, роботодавців та соціальних партнерів  відбулося засідання круглого столу. 
    Розпочинаючи засідання, Богдан Дзюняк, начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості, перш за все, ознайомив присутніх з ситуацією, що склалася на місцевому ринку праці, та заходами, які вживає служба зайнятості щодо соціального захисту населення від безробіття. Також Б. Дзюняк навів приклади співпраці районного центру зайнятості з місцевими громадами та роботодавцями. Крім того, присутніх було ознайомлено з можливостями служби зайнятості щодо стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, особливо в сільській місцевості. 
    У форматі конструктивного діалогу присутніми були порушені питання щодо заборгованості оплати праці, підвищення рівня заробітної плати, офіційного оформлення трудових відносин, створення умов для гідної праці працівників та дотримання законодавства щодо надання соціальних гарантій населенню, ін.
    На завершення Б. Дзюняк сказав: «Сподіваємось, що плідна співпраця органів влади та місцевого самоврядування, роботодавців, інших соціальних партнерів стане поштовхом для створення нових робочих місць з гідними умовами праці».
    Результатом плідного обговорення питань, піднятих на засіданні, стала домовленість про працевлаштування на ТОВ «ВКФ Велта» 3 осіб за професіями машиніст насосних установок, машиніст екскаватора та вантажник, розповів Б. Дзюняк, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Новомиргородського районного центру зайнятості.