Засуджені Олександрівського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції відвідали виправний центр

  • 20 жовт. 2016 16:13
  • 1053
    • Новина Засуджені Олександрівського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції відвідали виправний центр Ранкове місто. Кропивницький
    Засуджені Олександрівського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України в Кіровоградській області відвідали виправний центр 
     
    18 жовтня 2016 року для осіб молодіжного віку, які перебувають на обліку Олександрівського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції, була організована екскурсія до  Олександрівського виправного центру (№104).
     
    Основною метою проведення такого заходу є здійснення правової та правоосвітньої роботи, попередження вчинення підобліковими нових злочинів, а також показати, чим можуть закінчитися їхні необдумані протиправні вчинки, якщо вчасно не зупинитися. 
     
    З умовами відбування покарання засуджених інспекції ознайомив старший інспектор групи соціально-виховної та психологічної роботи капітан внутрішньої служби Сергій Рясик. Засуджені відвідали жилий гуртожиток, їдальню та побачили, де злісні порушники режиму відбувають дисциплінарні стягнення. Дехто із засуджених виправного центру поділився своїми життєвими історіями,  щоб попередити та захистити молодь від хибного кроку в їхньому житті. Вони дізналися, що більшість із тих, хто опинився у таких місцях, мріють про дострокове звільнення, хочуть на волю, прагнуть назавжди забути про свої непоправні вчинки.
     
    Діяльність персоналу  кримінально-виконавчої інспекції спрямована на зниження рівня злочинності серед осіб, що перебувають на обліку запобігання їх рецидиву, тому такі форми виховної роботи є досить результативними, вони більш емоційні і тим самим залишаються у пам’яті та допомагають попередити необдумані вчинки. Маємо надію, що такі заходи сприятимуть усвідомленню молодого покоління всіх переваг життя на свободі та переосмисленню власного світогляду щодо свого відношення до законів та їх неухильного виконання, а їх учасники ніколи не будуть по інший бік ґрат, розповідає Інспектор Олександрівського РВ КВІ УДПтСУ в Кіровоградській області.