Вчора завершився конкурс-виставка 3D-робіт "Мальовнича скринька".

  • 18 жовт. 2016 15:48
  • 1711
    • Новина Вчора завершився конкурс-виставка 3D-робіт «Мальовнича скринька». Ранкове місто. Кропивницький
     
        Конкурс відбувся за ініціативи депутата Кіровоградської міської ради  Олександра Цертія  і проходивна площі Героїв Майдану з 14 по 17 жовтня
       У проекті брали участь   17 творчих, креативних дитячих колективів шкіл нашого міста, а саме: №4, гімназія №5, школа-ліцей №8, колегіум №11, №13, №14, №15, №16, №17, №21, №23, №34, Вікторія П, початкова школа Мрія, станція юних техніків, Будинок Дитячої творчості.
         Школярі під керівництвом своїх наставників  виготовляли «Мальовничі скриньки», які в майбутньому можуть стати гарною архітектурною прикрасою вулиць та парків  Кропивницького.
         Що ж це за "Мальовничі скриньки» спитаєте ви?  Ззовні - це звичайна дерев’яна скринька, але якщо заглянути всередину –  ви бачите  унікальні дитячі малюнки, виконані у 3-Dформаті. До кожної конструкції було прикріплено невеличку скриньку, в які збирали пожертви для військових в зону АТО.
         У своїх роботах школярі передали красу рідного краю, продемонстрували своє бачення природи, неповторного мальовничого українського казкового світу, такому рідному й зрозумілому кожному українцю.
        Кожен гість виставки міг оглянути скриньки відмітити ту, яка сподобалась найбільш. Основним критерієм оцінювання була кількість коштів, зібраних на підтримку кожної роботи і направлених на закупівлю теплого взуття для військових в зону АТО. Всього за дні проведення конкурсу-виставки було зібрано 5 500гривень. Всю суму було передано Тетяні Силі – кіровоградській волонтерці, голові ГО «Разом ми сила».
     
     
    За результатами підрахунків перше місце отримав природничо-економіко-правовий ліцей-спеціалізована школа № 8, друге місце - гімназія імені Тараса Шевченка, третє місце - загальноосвітній навчальний заклад №21 - суспільно-гуманітарний ліцей. Всі учасники отримали від Олександра Цертія  призи і нагороди.
     
     «Було неймовірно приємно побачити стільки усміхнених дитячих обличь і почути багато теплих слів в адресу організаторів проекту! В мене є велике бажання залучити в майбутньому до цього проекту якомога більше творчих дітей і колективів, тому вже зараз плануємо провести виставку цих робіт в загальноосвітніх школах нашого міста, а в майбутньому розмістити їх в різних мальовничих місцях нашого міста.» - наголосив Олександр Цертій