У Бобринці заарештували вбивцю пенсіонера

  • 30 вер. 2016 12:00
  • 916
    • Новина У Бобринці заарештували вбивцю пенсіонера Ранкове місто. Кропивницький

     

    Зловмисника, який підозрюється у нанесенні пенсіонеру смертельних ушкоджень, заарештовано.

    Із помешкання 73-річного жителя міста Бобринець раніше судимий чоловік планував викрасти гроші, але дідусь застав його на місці злочину. Непроханий гість завдав господарю ударів молотком по голові та втік. Через деякий час від отриманих травм потерпілий помер у лікарні. Зловмиснику оголошено підозру у вчиненні злочину, йому може загрожувати покарання – до 10 років позбавлення волі.

    Подія мала місце на початку вересня. Жителька районного центру вранці виявила свого чоловіка з тілесними ушкодженнями. Потерпілого було госпіталізовано, медичні працівники сповістили поліцію про доставлення пораненого.

    «У ході з’ясування усіх обставин пригоди поліцейські встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетний 26-річний місцевий житель. Чоловік знав дідуся та навіть раніше допомагав йому з ремонтом мопеда, який згодом, як виявилося, і викрав у власника. Дізнавшись, що пенсіонер може мати деякі заощадження, зловмисник вирішив привласнити чужі гроші.

    Уночі колишній «помічник» проник до будинку своєї жертви, сподіваючись, що господарі сплять. В одній з кімнат знайшов гроші, але був помічений пенсіонером. Зрозумівши, що його впізнали, зловмисник побив потерпілого молотком, який прихопив на подвір’ї, та зник із місця події. Від отриманих тяжких травм голови дідусь згодом помер у медичному закладі.

    Підозрюваного працівники поліції затримали, йому обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою», - розповів керівник Бобринецького відділу поліції Валерій Григорчук.

    Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, триває. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

    Поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до вчинення низки незаконних заволодінь транспортними засобами, повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області.