Фіскальна служба Кіровоградської області звертається до громадян з попередженням

  • 29 вер. 2016 11:38
  • 939
    • Новина Фіскальна служба Кіровоградської області звертається до громадян з попередженням Ранкове місто. Кропивницький

    Шановні мешканці Кіровоградщини та суб’єкти підприємницької діяльності! У період з 22 по 26 вересня 2016 року у Харківській, Донецькій, Миколаївській областях зафіксовано чисельні випадки отруєння людей алкогольним сурогатом, у тому числі факти загибелі осіб внаслідок інтоксикації фальсифікованим алкоголем.

    У Харківській області небезпечні алкогольні напої, придбані споживачами у магазинах, належать одному власнику – приватному підприємцю і розташовані у Вовчанському та Ізюмському районах Харківської області. За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 115 «Умисне вбивство» та ч. 3 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» Кримінального кодексу України, власника торгівельних об’єктів затримано.

    На сьогоднішній день працівниками оперативних підрозділів та інших структурних підрозділів Головного управління ДФС у Кіровоградській області активізовано оперативно-розшукові заходи щодо припинення незаконної діяльності з виробництва, постачання та розповсюдження контрафактних і контрабандних алкогольних напоїв на території області, а також здійснюється відпрацювання торгівельних об’єктів, баз накопичення і зберігання алкогольних напоїв на предмет виявлення фактів зберігання та реалізації контрафактного алкоголю, що становить загрозу життю та здоров’ю людей. Тому просимо вас з порозумінням відноситись до дій працівників обласного відомства.

    Крім того, повідомляємо, що ГУ ДФС у Кіровоградській області протягом 2014-2016 років видавало єдиному виробнику горілки Кіровоградської області - ТОВ „Олександрія-БЛіГ” (код ЄДРПОУ 31969320) марки акцизного податку (далі – МАП), в яких 6-тизначний номер розпочинається з нуля (0), наприклад – 010532, 005874.

    Алкогольні напої під торговою маркою ТОВ „Олександрія-БЛіГ” з датою виробництва з 01.01.2014 року по теперішній час, які марковані МАП з 6-тизначними номерами, в яких перші цифри відмінні від нуля (0), наприклад – 145325, 356987, вважаються немаркованими (дані алкогольні напої вироблені нелегально) та підлягають вилученню працівниками оперативного управління ГУ ДФС в області або органів Національної поліції у Кіровоградській області.

    Звертаємося до вас з попередженням: ні в якому разі не купувати алкогольні напої невідомого походження, без акцизних марок, у сумнівних точках продажу, а також попередити своїх знайомих про тяжкі наслідки вживання фальсифікату та бути пильними.

    У разі наявної інформації, скарг щодо розповсюдження фальсифікованої алкогольної продукції, виявлення фактів отруєння мешканців алкогольними напоями на території Кіровоградської області просимо повідомляти відповідну інформацію до оперативного управління ГУ ДФС у Кіровоградській області за тел. (0522)-24-06-00, 36-69-00 – цілодобово, повідомляє ГУ ДФС у