У міській раді Кропивницького урочисто зустрічали мужніх спортсменів - паралімпійців

  • 29 вер. 2016 10:09
  • 1096
    • Новина У міській раді Кропивницького урочисто зустрічали мужніх спортсменів - паралімпійців Ранкове місто. Кропивницький

    У міській раді Кропивницького урочисто зустрічали мужніх спортсменів - паралімпійців, членів збірної команди України, які з тріумфом виступили на Іграх в Ріо – де Жанейро.

        Цього дня учасники урочистостей щиро аплодували своїм землякам Євгену Зінов’єву, володарю золотої медалі у футбольному турнірі, Андрію Деревинському, дворазовому бронзовому медалісту у плаванні, Анастасії Мисник, срібній призерці у легкій атлетиці, Ользі Свідерській, володарці паралімпійського срібла і двох бронзових нагород з плавання та їх наставникам Олені Кузніцовій та Олегу Соколовському.
        - Ви справжні герої нашого міста, - сказав у своєму вітальному слові міський голова Андрій Райкович. – Кожен з вас є взірцем мужності, наполегливості у досягненні мети для сучасної молоді. Бажаємо вам ще не один раз підніматися на найвищі сходинки п’єдесталу пошани найпрестижніших змагань. А міська влада докладе усіх зусиль, щоб ви мали можливість жити і тренуватися в рідному місті в комфортних і зручних для цього умовах.
        Разом із теплими словами подяки Андрій Райкович виконав приємну місію – повідомив паралімпійцям про рішення міської ради, яким, в якості щирої подяки від всієї громади Кропивницького, передбачено виділення преміальних коштів для спортсменів та їхніх наставників. Загальна сума призових складає 550 тисяч гривень, з яких 300 тисяч буде вручено Ользі Свідерській – срібіній призерці Паралімпійських Ігор 2012 року, володарці трьох медалей Паралімпійських Ігор 2016 року, 9-разовій чемпіонці Європи, 7-кратній чемпіонці світу, багаторазовій рекордсменці, володарю звання “Спортивна гордість України”, “Герой спортивного року – 2013” у номінації  “Сильні духом”,  для придбання житла, якого вона потребує.
        Загалом спортсмени з Кропивницького за успішні виступи в Ріо-де-Жанейро отримають по 50, 40 і 30  тисяч гривень за, відповідно, кожну золоту, срібну і бронзову медалі. Тренерам спортсменів буде вручено 50% від преміального фонду їхніх вихованців.
        Спортсмени і їх наставники поділилися з шанувальниками спорту і журналістами своїми свіжими враженнями і пережитими емоціями та познайомили з перспективними планами на майбутнє. А завершило зустріч  спільне фото на згадку про щасливу мить.