Підвищення тарифів на послуги вивезення сміття у Кропивницькому не відбулося

  • 28 вер. 2016 12:07
  • 804
    • Новина Підвищення тарифів на послуги вивезення сміття у Кропивницькому не відбулося Ранкове місто. Кропивницький

    27 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради Кропивницького.

    Серед інших пунктів порядку денного члени виконкому розглянули питання про підвищення тарифу на послуги з вивезення побутових відходів з території міста. 
    З проханням підвищити плату за вивезення сміття у Кропивницькому до міської влади звернулося керівництво підприємства “Екостайл”, яке на сьогодні є монополістом з надання цього виду послуг в  обласному центрі.

    Відповідно до запропонованого проекту рішення, тариф  в середньому мав підвищитися приблизно на 3,5 гривні за кубічний метр відходів для ЖЕО, бюджетних організацій та інших споживачів та на 0,4 гривні з однієї особи для мешканців приватного сектора.

    Члени виконкому нагадали представникам підприємства, що вони, коли заходили на ринок послуг у Кропивницькому, запевняли у своїй презентації, що мають усі ресурси, щоб самостійно обслуговувати усе місто без підвищення тарифів. Крім того розгляд питання про підвищення тарифів розглядався на фоні незадовільного вивезення сміття з території обласного центру впродовж останніх днів вересня.

    - Ви запевняли нас у тому, що у вас достатньо машин для вивезення сміття, але минулого тижня ви майже довели місто до сміттєвого колапсу, - наголосив під час засідання міський голова Андрій Райкович. – Ви маєте монополію і мали поставитись до цього дуже відповідально, тому повинні власними силами зараз вирішити проблему, що склалася на вашому підприємстві. Якщо ж така ситуація буде повторюватись, нам доведеться створити вам конкурентне середовище і залучати й інші підприємства для вивезення твердих побутових відходів, передає сайт міськради.