У Кропивницькому достатньо запасів вакцин

  • 28 вер. 2016 11:41
  • 1048
    • Новина У Кропивницькому достатньо запасів вакцин Ранкове місто. Кропивницький

    У Кропивницькому відсутня проблема забезпеченості вакцинами для щеплень. На цьому наголосила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук під час прес-конференці 27 вересня.

    Найскладнішою ситуація з дотриманням календаря щеплень була у першому півріччі поточного року, відчувалася нестача вакцин, що поставлялися централізовано. У другому півріччі, після налагодження поставок препаратів на територію України через міжнародні фонди, стан справ різкозмінився на краще.
    Влітку заклади охорони здоров’я отримали очікувані вакцини пентаксим, протигемофільні препарати, проти гепатиту Б, комплексні проти кіру, паротиту, краснухи та  вакцину проти сказу. 
    Крім того у Кропивницькому діє міська програма імунопрофілактики, якою передбачені кошти у сумі 1,75 мільйонів гривень на закупівлю необхідних вакцин. Закуплені за кошти міського бюджету препарати, а це  АКДП, АДП-анатоксин, КПК, БЦЖ, вакцина проти гепатиту Б, правця туберкульозу, йдуть у першу чергу на забезпечення щепленням дітей пільгових категорій громадян до 6 років.Забезпеченість закладів охорони здоров’я необхідними вакцинами дозволяє здійснювати вакцинацію дітей у Кропивницькому  відповідно до календаря щеплень.
    - Якщо десь стануть відомими факти відмови у проведенні щеплень, негайно повідомляйте про них безпосередньо управління охорони здоров’я, - наголосила Оксана Макарук. 
    Загалом протягом 2016 року за рахунок централізованого державного постачання місто отримало вакцин на загальну суму 2, 739 мільйони гривень, а залишки туберкуліну в лікувальних закладах обласного центру цілком достатній для проведення річного плану вакцинації, повідомляє сайт міськради.