Новоукраїнка відзначила День міста та першу річницю створення власної територіальної громади

  • 24 вер. 2016 21:11
  • 1545
    • Новина Новоукраїнка відзначила День міста та першу річницю створення власної територіальної громади Ранкове місто. Кропивницький

    Вранці містяни молитвою вшанували загиблих за незалежність і волю країни. Опівдні міський голова Олександр Корінний та керівництво району відкрили черговий дитячий майданчик в одному з мікрорайонів Новоукраїнки.

    - Це вже дванадцятий майданчик такого гатунку - повідомив Корінний, - на всі ми витратили близько півмільйона гривень, але жодної копійки з бюджету не було залучено. Громада все робила сама - своїми силами та за власний кошт. Звісно, влада допомагала, чим могла. Але люди робили для себе, і віднині вони будуть і порядок підтримувати, і чистоту берегти.

    Близько 16-ї години у місцевому храмі відбувся молебень за процвітання новоствореної громади, далі - нечисленна хода вишиванок у супроводі міського оркестру. Поклавши квіти до стели Небесній Сотні та загиблим землякам - АТОвцям, учасники ходи взяли участь  в урочистому відкритті пам"ятника Тарасові Шевченку. У своїй вітальній промові Олександр Корінний відзначив почесними грамотами всіх причетних до створення нового пам"ятника - народного депутата України Станіслава Березкіна, керівників СТОВ "Зерновик" Володимира Ігнатенка, "Степ-Агро" Володимира Арсірія, підприємців Ігоря Ревенка та Олександра Шавініна, а також керівництво району.

    По завершенні урочистої частини біля палацу культури "Ювілейний" відбулось дитяче караоке, а завершилось свято концертом, в якому взяли участь як столичні та кропивницькі виконавці(Юлія Олійник, Владислав Кашпуренко, Ярослав Страшной), так і місцева художня самодіяльність.