ДП «Кіровоградтепло» підготовлено до опалювального сезону

  • 14 вер. 2016 16:16
  • 933
    • Новина ДП «Кіровоградтепло» підготовлено до опалювального сезону Ранкове місто. Кропивницький

    ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» отримало акт готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2016/2017 року. Станом на 14 вересня 2016 року підприємство завершило роботи по підготовці об’єктів теплового господарства до роботи в зимовий період,  заплановані заходи виконані на 100%, технологічно підприємство готове до початку опалювального сезону.

    У міжопалювальний період підприємством були здійснені наступні заходи:

    1. Проведено  поточний ремонт 20 котелень (100% від запланованих обсягів робіт ).  До комплексу  робіт  по підготовці до зими  були включені гідроопресування котлів та допоміжного обладнання, часткова  промивка котлів та водопідігрівачів, ревізія  та  вибірковий ремонт допоміжного обладнання та запірної арматури, загальнобудівельні роботи будівель та приміщень, ремонт обладнання електрогосподарства,  контрольно- вимірювальних приладів  та автоматики та інші роботи. 

     2. Проведено поточний ремонт 119 км теплових мереж (100% від запланованих обсягів робіт). Комплекс  робіт  складався з  гідроопресування теплових мереж підвищеним тиском з виявленням  та заміною трубопроводів в місцях пошкоджень,  ревізії запірної арматури, сальникових компенсаторів, вибіркової заміни запірної арматури, оновлення теплової ізоляції трубопроводів в місцях пошкоджень та інші роботи. У квітні поточного року було  проведено гідравлічне опресування 119 км теплових мереж, підвищеним тиском виявлено 58 пошкоджень,  які усунуті із заміною  0,55 км теплових мереж, оновлено 600 м кв  асфальтобетонного покриття доріг після ремонту тепломереж, встановлено 30 люків  теплових камер.  

    3. Проведено  поточний ремонт 25 теплових пунктів (100% від запланованого обсягу робіт). Виконані роботи з  гідроопресування водопідігрівачів та трубопроводів, ревізії запірної арматури та допоміжного обладнання, проведені  ремонтні роботи 1718 м кв  покрівель котелень та ЦТП, обладнання електрогосподарства, контрольно - вимірювальних приладів  та автоматики  та інші роботи.  

    4. Виконано комплекс робіт по капітальному ремонту  обладнання та устаткування теплових об’єктів, зокрема капітальний  ремонт 0,55 км теплових мереж, замінено 125 одиниць запірної арматури. 

     5. Відремонтовано по електрогосподарству підприємства 12 силових  трансформаторів, 107   силових   конденсаторів, 16,5 км силових кабельних ліній, 551 електродвигун, відремонтовано та повірено 1696  одиниць контрольно-вимірювальних приладів та автомати. 

    Енергоінспекцією підприємства  ведеться контроль за  підготовкою  до опалювального періоду систем теплопостачання  з оформленням  до  25 вересня 2016 року  паспортів та актів готовності будівель та споруд, зокрема, станом на 14.09.2016 р. оформлені  акти готовності загальноосвітніх  та дошкільних закладів міста (школи та дитячі садочки).   Відділом  наладки теплових мереж  ведеться підготовка рекомендацій по наладці тепломереж  котельних та  ЦТП, які будуть впроваджені до  початку опалювального періоду. Також з 5 по 14 вересня 2016 р.  на підприємстві  проведено навчання   апаратників ХВО, операторів котелень  та ЦТП  з питань дотримання правил з безпечної технічної експлуатації  теплових установок і мереж, систем газопостачання, парових та водонагрівальних котлів.