Облрада не дала дозвіл на користування надрами Полохівського рудовища

  • 31 серп. 2016 17:34
  • 1439
    • Новина Облрада не дала дозвіл на користування надрами Полохівського рудовища Ранкове місто. Кропивницький
     

    Полохівське родовище літієвих руд зацікавило чергового гравця на ринку металодобування - ПАТ "Державна акціонерна компанія "Українські поліметали". На розгляд депутатів обласної ради було винесено питання щодо погодження клопотання державного підприємства щодо надання спеціального дозволу на користування нарадами, повідомляє Трибуна з посиланням на Златопіль.
    Традиційно питання викликало значні дискусії, адже на минулій сесії аналогічне погодження вже було надано приватній компанії ТОВ "Українські рідкісні метали", котрі у ЗМІ пов'язують з криміналітетом Полтавщини та Харківщини.
    Обговорення питання тривало близько півгодини, під час котрого на запитання депутатів відповідав директор ПАТ "ДАК "Українські поліметали" Костянтин Лісничий. Попри аргументи доповідача, мовляв погодження клопотання держпідприємства створить конкурентні умови для проведення у майбутньому конкурсу на розробку родовища, депутати не підтримали дане рішення. За проголосувало 18 депутатів, 6 - проти, 14 осіб утримались.