КНТУ більше не Кіровоградський

  • 30 серп. 2016 17:15
  • 1551
    • Новина КНТУ більше не Кіровоградський Ранкове місто. Кропивницький

    Кіровоградський національний технічний університет змінив свою назву на Національний технічний університет. Про це йдеться на офіційному сайті навчального закладу.

    Згідно пакету «законів про декомунізацію» в Україні, відбулось перейменування міста Кіровоград на місто Кропивницький, також згодом планується надати нову назву й Кіровоградській області. Тому колектив Кіровоградського національного технічного університету вважає за необхідне змінити назву ВНЗ.

    За традицією переважна частина вищих навчальних закладів України носять назви територіальних одиниць, і є чимало випадків найменування ВНЗ за географічним принципом. Наприклад: Приазовський державний технічний університет (Маріуполь), Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (Луганськ-Сєвєродонецьк), Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (Івано-Франківськ), Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського (Одеса), Буковинський державний фінансово-економічний університет (Чернівці) та інш.

    Враховуючи те, що географічно наш регіон знаходиться у самому центрі України, Кіровоградська область (разом із Черкаською) входить до Центральноукраїнського економічного району (до речі, різні рейтинги ВНЗ, зокрема, «Компас» та рейтинг Міністерства освіти і науки відносять КНТУ до вищих навчальних закладів Центральної України),

    колектив навчального закладу вирішив надати університету назву Центральноукраїнський національний технічний університет (ЦНТУ).

    Нова назва почне використовуватися після офіційного внесення змін до Статуту університету.

    Рішення зборів трудового колективу КНТУ