Меморіал залізничникам, загиблим в АТО, з’явиться на території моторвагонного депо Одеса-Застава-1

  • 30 серп. 2016 13:34
  • 808
    • Новина Меморіал залізничникам, загиблим в АТО, з’явиться на території моторвагонного депо Одеса-Застава-1 Ранкове місто. Кропивницький

     


    Вчора, 29 серпня 2016 року, під керівництвом начальника філії Григорія Бойко пройшла перша робоча нарада з причетними працівниками щодо створення та встановлення меморіального пам’ятного знаку залізничникам, які загинули на сході України, боронячи свободу та незалежність нашої держави.

    За рішенням комісії на території моторвагонного депо ст. Одеса-Застава-1 буде встановлено гранітний меморіал з нагадуванням наступним поколінням про українських героїв, що в мирний час працювали на Одеській залізниці, а в лихі для країни часи віддали своє життя заради майбутнього своєї держави. За попереднім задумом на камені буде висічено головні національні символи –малий герб та прапор, а також окреслено межі суверенної та незалежної України.

    Навколо пам’ятного знаку планується розбити Алею слави, де на кам’яних плитах висічуть імена загиблих в АТО бійців-залізничників. Наразі 10 працівників регіональної філії не повернулися живими з буремного Донбасу. З них два бійці працювали у моторвагонному депо ст. Одеса-Застава-1.

    Надалі перед ініціаторами створення меморіального знаку постає задача з розробки ескізу та попередньої підготовки з виготовлення та встановлення пам’ятника.