Свято сили й витривалості

  • 27 серп. 2016 20:20
  • 1054
    • Новина Свято сили й витривалості Ранкове місто. Кропивницький


    Сьогодні ,27 серпня, Кропивницький прийняв третій щорічний силовий фестиваль "KOSSACК CHALLENGE", організаторами якого виступили місцеве відділення Української федерації універсального багатоборства та спортивний клуб "FIGHT BAZA". Підтримку змаганням надав і депутат міської ради Андрій Табалов, який, до того ж активно вболівав за учасників-земляків.

    Крім кропивничан, у змаганнях взяли участь команди з Дніпра, Олександрії та Одеси - всього сім команд. У складі  кожної команди були два хлопці та одна дівчина. Змагання проходили в чотири етапи - один колекктивний та три індивідуальних, час зараховувався як загальнокомандний.

    Отже, на першому етапі, що отримав назву "Черв"як", кожна команда на рахунок піднімала на плечі імітатор колоди, присідала з ним, перекидала через голову на інше плече, знову присідала - й так до завершення лімітованого часу. Другий етап - "веслування", де кожен з учасників намагався "нагребти" 400 метрів - дистанція відображалась на моніторі на кожному тренажері. Третій етап отримав назву "Трастер" - учасники повинні були витиснути штангу з присіду(знов таки  певним алгоритмом дій). Норматив для хлопців - 25 разів, для дівчат  - 20 разів. Початкова вага штанги починалась від 40 кг(дівчата) та 70 кг(хлопці). Останнім етапом було підтягування на поперечині. Після фіналу перших членів кожної команди відбувалось повторне присідання з "черв"яком", а далі розпочинав згадані вправи другий учасник команд, знову "черв"як", і змагались треті учасники команд.

    Боротьба була вельми запеклою - адже хтось переважав силою, хтось витривалістю. Дещо дивним була технологія підтягування, але, як кажуть, зі своїм статутом...

    Перші два місця виборли одесити, на третьому - дніпровці.Травма учасниці з Кропивницького привела команду нашого міста на останнє місце.