Не всі школи забезпечені атобусами

  • 27 серп. 2016 14:28
  • 1107
    • Новина Не всі школи забезпечені атобусами Ранкове місто. Кропивницький

    Перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець повідомив, що автобуси для підвезення дітей до нових опорних шкіл у сільській місцевості досі не закуплені у повному обсязі і МОН на даний момент не може вплинути на ситуацію, оскільки у механізмі децентралізації це не прописано, передає кореспондент УНН. 
    “На превеликий жаль, потрібно визнати, що механізми децентралізації не був пророблений як слід. Тобто Уряд віддав бюджетні надходження на місця, але не прописав обов’язки цієї влади використовувати кошти за призначенням. Тому можливо в одних (областях — ред..) коштів на автобуси немає і їм потрібно допомагати через субвенцію, а інші, можливо і маючи кошти використали їх для іншої мети. І повної інформації, чому 152 автобуси ще не закуплені немає”,  - зазначив В. Ковтунець.

    Також він звернув увагу на те, що на даний момент Міністерство освіти не має важелів впливу на області для виправлення ситуації із забезпеченням автобусів для підвезення дітей до нових опорних шкіл. 
    “Гроші передані на місцеві бюджети, а відповідальних за це немає, тому наша пропозиція до уряду прописати чітко у Законі "Про бюджет", у бюджетному кодексі, можливо, відповідальність місцевої влади за виконання державних повноважень. Ми їм делегуємо повністю середню освіту, ми їм делегуємо кошти, і вони повинні до осені закупити автобуси. Це буде прописано, очевидно, у одному із законів. Зараз цього немає, і тому ми маємо дуже неприємні приклади по окремих областях”, — зауважив В.Ковтунець.

    Нагадаємо, 23 серпня першим заступником міністра освіти призначений В.Ковтунець.

    Як передавав УНН, станом на 18 серпня нові опорні школи забезпечені автобусами лише на 50%.