У Кропивницькому на чергування заступив новий пожежний автомобіль європейського зразка

  • 19 серп. 2016 14:42
  • 1500
    • Новина У Кропивницькому на чергування заступив новий пожежний автомобіль європейського зразка Ранкове місто. Кропивницький

     

     

    19 серпня у рятувальників Кіровоградського гарнізону трапилася непересічна святкова подія. Приводом для урочистого зібрання стало отримання від ДСНС України сучасного автомобіля MANєвропейського зразка. У такій техніці є потреба для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні події та ситуації, а також надання допомоги населенню під час їх виникнення.  

    Вручаючи ключі від нового автомобіля, начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк зазначив, що з сьогоднішнього дня він вже знаходитиметься у бойовому розрахунку ДПРЧ-1 м.Кропивницький. «Бажаю, щоб якомога менше доводилося здійснювати бойових виїздів на даному транспортному засобі, а поповнення новою одиницею спеціальної техніки було запорукою того, що ви й надалі будете надійно захищати безпеку жителів області», - зауважив очільник Кіровоградського гарнізону.

    Порівняно з автоцистернами застарілого зразка цей автомобіль є більш ніж удвічі економічнішим у витратах пального. Так, на 100 км витрачається 17,5 літрів палива проти 41. Для перевезення вогнегасних речовин автомобіль MANтеж має свої переваги. Він доставляє до місця пожежі 4 тонни води та 300 літрів піноутворювача і може подати до осередку пожежі за допомогою насоса ПН-60 16 стволів «Б» у порівнянні з АЦ-40 (130) 63Б, який містить 2350 літрів води та 170 літрів піноутворювача і подає до місця пожежі лише 11 стволів. Двигун нового авто відповідає стандартам безпеки, встановлених на території усього Євросоюзу. Оснащення системою стабілізації запобігає потраплянню автомобіля в неконтрольований занос та надійно захищає від позаштатних ситуацій. Автоцистерна відповідає екологічному стандарту Євро-4, що регулює вміст шкідливих речовин у вихлопах.

    Рятувальники обласного центру переконані, що нова техніка від ДСНС України стане для них надійним помічником у подоланні стихійних чи техногенних лих, і не лише тому, що потрапила до надійних рук. Недарма ж автомобіль, призначений для захисту та порятунку людей, був вручений на велике православне свято – Спаса.