Дівочі посиденьки. П'ята частина проекту "30+ або Хочу вміти все"

  • 19 серп. 2016 13:29
  • 4303
    • Новина Дівочі посиденьки. П'ята частина проекту «30+ або Хочу вміти все» Ранкове місто. Кропивницький

    Жіноча логіка – дивна штука. Якщо ти від природи маєш шалені локони, то мрієш про пряме волосся. Якщо ти щаслива власниця гладенької та шовковистої коси, то не перестаєш хотіти кучерів. Ну така наша жіноча суть. Я, як і всі інші представниці жіночої половини людства, не виключення. У мене від природи злегка кучеряве волосся, яке дуже пушиться від найменьшої вологи. Отак збираєшся зранку на роботу, граєшся годину з прасочкою для волосся, обпечеш собі вушка, пальці, знехтуєш сніданком заради краси, а тут бац - ДОЩ! І все вранішнє пекло стає марною справою, бо на дощу моє волосся так вже круто розів’ється, як Дніпро по Україні.

    Раніше, коли була молодша та зухваліша, я з тією прасочкою майже не розлучалася. Все норовила «виправити» свою природу. Зараз же, в мене на меті не міняти своє єство, а зробити максимум для того, щоб моя «руса коса до пояса, в косі стрічка голуба» була здоровою та міцною.

    Про кератинове відновлення волосся я чула не мало. Від подруг, з реклами, від перукарів. Думки про доцільність цієї процедури розбігалися, вартість послуг теж. Вагалася я довго, але, цікавість та «тополиний пух» на голові змусили діяти рішуче. Потрібного майстра чи салон, в якому б провели цю процедуру, я теж обирала не один день. І ось, вечір, чашка трав’яного чаю, серфінг по соцмережам і тут...люстра! Вражаюча, витончена, гармонічна... То були фото нового у Кропивницькому салону краси «ПАРИЖ», який знаходиться в спальнику на Попова. Мені стало цікаво глянути вживу на ту чудо-люстру, ну і, звісно, розпитати про кератинування, бо його вартість, вказана у прайсі, приємно здивувала (вартість процедури залижить від довжини волосся. Моя довжина коштувала мені 480 грн. Для тих, хто не в курсі, це дуже лояльно)

    І ось я в кріслі у майстра. Навіть у двох майстрів. Справа в тому, що сама процедура кератинування триває 6 (!) годин і, щоб скоротити цей час, в салоні «ПАРИЖ» подбали про роботу в «чотири руки».

    Процес кератинування  (підглянула, що майстри використовують косметику французької марки Subtil) складався з чотирох етапів. Перший з них мав на меті очистити волокна волосини від бруду та відкрити лусочки для подальшого введення кератинового складу. Це дуже ретельний процес, адже майстри, які працювали наді мною, проробляли кожне пасмо. Нудно не було, за весь час я дізналася чимало про волосся, його властивості і можливості його захисту. Виявляється, наше волосся на 90% з кератину. Просто кажучи, це білок, який під дією агресивного середовища (сонце, фени, праски для волосся, наша неперевершена вода з хлором і т.д.) просто вимивається з нашого волосся. Тому і виникає відчуття тьмяності, пористості та сухості. Так що це не завжди ваша природа волосся така, а ще й маса зовнішніх факторів.

    Після введення кератину, я сиділа під дивною перукарською штукою, яка нагадала мені фільми про американських домогосподарок) Кератин у волоссі треба було нагріти. Виявляється, при термічному впливі білок згортається,а волосяні лусочки закриваються. Третій етап – зволоження, яке надає волоссю силу та життєву енергію, завдяки рослинному колагену. А завершальним етапом було нанесення спеціального люмінесцентного термоактивного молочка. Далі були сушка та найбезпечніший процес вирівнювання волосся у моєму житті. На відчуття волосся стало важче, ніж завжди і гладеньке. Крім того, з’явився блиск і легкість при розчісуванні. На даному етапі, я задоволена. Розкішно мати здорове волосся!

    А ось і люстра, яка мене привабила. Не могла біля неї не сфотографуватися.

    Ще, хочу подякувати усім працівникам салону «ПАРИЖ». До такого сервісу ми, прості жителі міста, не звикли. Уважність до дрібниць вражає. Адміністратор закладу нагадає завчасно про будь-яку процедуру, зустріне, запропонує чай-каву, розповість про усі новинки, знижки, бонуси для клієнтів і покаже абсолютно все-все. А показувати в салоні «Париж» є чимало. Мене відразу вразило кілька речей. Перше. Наявність дитячої кімнати. Якщо завчасно попередити адміністрацію, то вашу дитину, яку нема з ким залишити, розважить педагог. Молоді мами, ну хіба не мрія! Друге. Стерильність. Такої кількості стерилізаторів я не бачила ніколи. Майстри в перчатках, інструменти у спеціальних пакетах, одноразові пилочки... Стовідсоткова гарантія безпечних процедур. Третє. Можливість отримати дві процедури водночас. Педикюр та манікюр, покриття гелем нігтиків на ногах і на руках, виконані двома майстрами одночасно зекономить час вдвічі. А ви в цей час можете переглянути, наприклад, якусь давню мелодраму, від якої вічно відмахується чоловік вдома. В салоні «ПАРИЖ» жінкам можна все!

    Альона Семко

    Попередні частини проекту