СПЕЦПРОЕКТ САЙТУ: 30+ або Хочу вміти все. Частина IV: Маніакальна кулінарія

  • 9 серп. 2016 17:15
  • 2015
    • Новина СПЕЦПРОЕКТ САЙТУ: 30+ або Хочу вміти все. Частина IV: Маніакальна кулінарія Ранкове місто. Кропивницький

    От люблю я людей-маніяків. Але не тих, місце яких за гратами. То зле зло. Ні, люблю тих, які божеволіють від своєї роботи, які годинами можуть розповідати про усі нюанси, які смакують кожен день, проведений за своїм улюбленим робочим «станком».

    На цей раз, в рамках проекту «30+ або Хочу вміти все», мені пощастило познайомитися зі справжніми кулінарними маніячками – Галиною Артеменко та Іриною Івановою. Дівчата заснували першу у Кропивницькому школу непрофесійної кухні, яка, на мій погляд,  просто приречена на успіх. Чому? А судіть самі...

    Галина Артеменко – кулінар, кондитер, цікавезний блогер та автор чималої кіпи статтей на кулінарних сайтах. А ще справжній food-маніяк, який бачить в їжі не просто продукт харчування, а й усі складові мистецького витвору – полотно, палітру і пензлики одночасно. Не зрозуміло... Ну от ви випікаєте торт? А вона його... творить. Як художник Анрі Матісс свою геніальну «Блакитну скатертину». Для неї кухня – це не мегатонне ярмо, як для більшості жіночок, а справжня творча майстерня. І двері цієї майстерні зараз відкриті для усіх, хто вирішив навчитися кулінарити чи поліпшити свої кухонні знання і вміння.

    Ірина Іванова – відома телеведуча, журналіст та автор низки соціальних проектів. Людина з чуйним серцем, гострим розумом та іскристими очима. Чому важливо мати в команді таку людину? Вона здатна зробити з будь-якої справи благодійну. Непрофесійна кулінарна школа «Foodschool» теж працює на соціальних засадах – усі кошти, виручені за майстер-класи зараз йдуть на канцтовари для діток з Центру соціально-психологічної реабілітації дітей м.Кропивницький.

    Тобто за 200 гривень (саме така вартість майстер-класу в школі кулінарії) ви отримуєте можливість навчитися готувати, наприклад, три види мафінів, забрати кілька найкращих експонатів додому, наслухатися силу-силенну цікавезних кулінарних байок та хитрощів, і, що головне, відчути неабияку гордість за себе, адже ваші кошти будуть витрачені на потреби маленької беззахисної людинки.

    Пропустити таку можливість не могла і я. Якщо коротко (а я так зовсім не вмію), то проект, реалізація, мотивація просто вразили. Підхід сучасний, все продумано до дрібниць, атмосфера легка та жива, а мафіни, які ми практикували готувати, видалися смачними до безтями. І простими за рецептурою, що надзвичайно важливо для мене. Сьогодні я не буду описувати процеси, а просто покажу невеликий фотозвіт з майстер-класу.  А для себе вирішила бодай раз на місяць відвідувати школу кулінарії. Ух, як сподобалося там) Спробуйте і ви, наступний за розкладом майстер-клас по кексам.

    Усі деталі за телефоном непрофесійної кулінарної школи «Food school» - 0631069824

    P.S. Також інформація для небайдужих. Центру соціально-психологічної реабілітації дітей необхідна будь-яка допомога з речами. Якщо у вас є можливість одягти хоч одну дитину до першого дзвоника – не вагайтеся, телефонуйте методисту Центру Сергію Сергійовичу Згамі за номером телефону: 095-948-77-50.

    Байдужим бути немодно!

    ааа, фотозвіт. Мало не забула. В мене вже такі коси довгі, та?

    Попередні частини проекту тут