Думки про самогубство у кіровоградських в’язнів «вибивають» класичною музикою

  • 27 черв. 2016 09:16
  • 1184
    • Новина Думки про самогубство у кіровоградських в’язнів «вибивають» класичною музикою Ранкове місто. Кропивницький

    У зв’язку із збільшення випадків самогубства серед засуджених у кримінально – виконавчій системі до самих засуджених збільшився не лише контроль, але й профілактична робота.

    Про це редакції повідомили у прес-службі УДПтС України в Кіровоградській області.

    Вже не вперше у своїй практиці психолог Кіровоградської виправної колонії (№ 6)  використовує бібліотерапію, яка зарекомендувала себе, як ефективний спосіб подолання дисфорії та найпростішим способом відволіктись від повсякденності у «зоні». Адже книгу завжди вважали однією із багатьох найкращих ліків для душі людини, яка втрачає орієнтир в житті.

    Велике значення саме для бібліотерапевтичного значення має правильність підбору книги, адже кожна людина особлива і ситуації які в них виникають мають зовсім різні значення.  По закінченню будь – якого терапевтичного сеансу, особа яка приймала в ньому участь проходить також рефракційні вправи до яких входять психофізичні вправи і прослуховування класичної музики, що в свою чергу знімає емоційне напруження.

    Таким чином даний вид роботи допомагає засудженим не тільки покращити свій емоційний стан, але і покращити свою освіченість, що також є попереджувальним фактором для уникнення позбавлення самого себе життя.

    В Петрівській виправній колонії (№ 49) безпосередньо на відділеннях соціально-психологічної служби, було проведено планове психологічне тестування засуджених.

    Використання тестових методик «Люшера» дає змогу виявити психологічно нестабільні прояви в середовищі окремих груп засуджених.

    Також цього дня за участі психолога установи Дениса Батаріна, проведена психокорекційне заняття з використанням музичної терапії з елементами навіювання.

    В процесі проведення комплексного тестування визначаються індивідуальні особливості кожного із протестованих засуджених і  на підставі отриманих результатів начальникам відділень соціально-психологічної служби надаються відповідні рекомендації.