У кіровоградській виправній колонії виявляють потенційних самогубців

  • 24 черв. 2016 12:55
  • 929
    • Новина У кіровоградській виправній колонії виявляють потенційних самогубців Ранкове місто. Кропивницький

    22 червня 2016 року в Кіровоградській виправній колонії № 6 психологом установи проводилась позапланова психодіагностична робота в рамках профілактики та попередження самогубства серед засуджених та осіб взятих під варту, щодо виявлення в них психотравмуючих факторів та схильності до ауто агресивних дій.

    Загалом психологом установи використовуються як стандартизовані методи діагностування так і проективні. Велика кількість психологів вважають, що проективні методи є більш достовірнішими та можуть надати більше інформації про внутрішній світ людини. В цілому вони використовуються для поглибленого вивчення особи, яка потребує допомоги. У самих засуджених проективні методи діагностування викликають більшу зацікавленість у роботі так, як вони можуть проявити себе творчо, сам процес відволікає їх від буднів у колонії, вони можуть взяти участь в аналізі результатів своєї ж роботи,  а також робота з проективними методиками несе арт - терапевтичний та релаксуючий характер.

    Даний вид роботи має життєво важливе значення, але проходив на позитивні хвилі та безпрецендентній співпраці, та розуміння між представниками адміністрації та засудженими які відбувають покарання у Кіровоградській ВК - 6.

     

    Богдан Ялинчук