Депутатський рейтинг

  • 29 трав. 2016 12:34
  • 1381
    • Новина Депутатський рейтинг Ранкове місто. Кропивницький

    ОПОРА оприлюднила рейтинг активності депутатів-мажоритарників від Кіровоградської області за квітень.

    Найбільш активно брав участь у роботі місцевих органів влади та взаємодіяв з виборцями депутат Олесь Довгий. Протягом місяця депутат взяв участь у 6 публічних заходах на території округу, у 3-ох круглих столах з представниками місцевих органів влади та сільрад, провів особистий прийом та кілька зустрічей з виборцями. Завдяки активності в окрузі і відвіданні усіх без виключення пленарних засідань Верховної Ради Олесь Довгий зайняв 21 місце у рейтингу депутатів(у лютому – 53, у березні – 59).

    Лідером у законотворчій діяльності серед народних депутатів від області квітні був Костянтин Яриніч.  Депутат став автором 2-ох та співавтором 6-ти законопроектів. Усі стосуються медичної сфери. Зокрема, мова йде про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення законодавства України з питань фінансування охорони здоров`я, сприяння інвестиційним проектам з виробництва лікарських засобів та медичних виробів тощо. Також у березні Костянтин Яриніч подав 4 запити, два з яких стосуються проблем округу. Депутат отримав 23 місце у рейтингу(у лютому – 89, у березні – 43).

    На 70 місце піднявся(у лютому – 79, у березні – 82) народний депутат Анатолій Кузьменко, який у квітні став співавтором та автором 2-ох законопроектів та 2-ох запитів, які стосуються округу.

    Зросла законодавча та особиста активність і у депутата Станіслава Березкіна, який піднявся на 92 місце у рейтингу ОПОРИ(у лютому – 102, у березні – 98).

    У 2016 році Громадянська мережа ОПОРА здійснює моніторинговий проект у 105 виборчих округах 24 областей України  та міста Київ. Моніторингова кампанія передбачає щомісячний комплексний аналіз діяльності 105 народних депутатів, обраних за мажоритарною складовою, у їхніх округах. У Кіровоградській області ОПОРА аналізує діяльність народних депутатів Станіслава Березкіна, Костянтина Яриніча, Анатолія Кузьменка та Олеся Довгого.

    За кожен з критеріїв активностей депутатів  ОПОРА виставляє оцінки, які складають два базових бали депутатів за дві категорії – законодавчу роботу та роботу у виборчому окрузі. Підсумкова оцінка депутата була складена на 70%  з оцінки депутата за законодавчу активність та на 30% з оцінки за роботу у окрузі. Щомісячні ж показники 105 депутатів за усіма критеріями моніторингу знаходяться у їхніх профайлах на сайті РАДА.

     

    Довідково:

    У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.

    Зоя Лебідь, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області