У кіровоградській «шістці» профілактують суїцид

  • 29 трав. 2016 10:27
  • 1193
    • Новина У кіровоградській «шістці» профілактують суїцид Ранкове місто. Кропивницький

    З 23 по26 травня 2016 року в Кіровоградській виправній колонії облуправління ДПтС України (№6) проводилась додаткова психодіагностична робота із засудженими для виявлення негативних психоемоційних стані та психотравмуючих факторів, які можуть спричинити ауто агресивні дії.

    Даний вид роботи проводився в рамках профілактики та попередження самогубств серед засуджених та осіб, взятих під варту в установах виконання покарань. Особлива увага зверталась на осіб яких відзначив Рустам Тараненко, психолог з великим теоретичним та практичним досвідом роботи у багатьох сферах психологічних та медичних наук, який нещодавно відвідував виправну колонію. Всі надані рекомендації Рустамом Тараненком щодо діагностування та корекції поведінки засуджених були враховані у роботі психологів установи та будуть використовуватись і в подальшій праці.

    Самі засуджені відреагували на даний захід задовільно, так як інтерес до пізнання свого внутрішнього «Я» та укріплення свого психологічного здоров’я набагато важливіше ніж бездіяння. З кожним відвідуванням психолога, кожен із засуджених розуміє, що розумний вихід є з будь – якої ситуації, якщо його не видно біля ніг, то варто подивитись далі та зробити крок на зустріч.

     

     

    Богдан Ялинчук