В Кіровограді змагалися кінологи

  • 28 трав. 2016 09:29
  • 1507
    • Новина В Кіровограді змагалися кінологи Ранкове місто. Кропивницький

    27 травня 2016 року в Кіровоградській установі виконання покарань (№14) відбувся перший етап змагань з багатоборства молодших інспекторів-кінологів відділу режиму і охорони установи, що за своєю спрямованістю та змістом відносяться до службово-прикладних видів спорту і в загальній програмі іменуються спеціальним багатоборством.

             Метою проведення змагань послужило підвищення та підтримка високої різносторонньої фізичної підготовки молодших інспекторів-кінологів і їх професійної майстерності, виявлення кращих кінологів установи, а також підвищення ефективності занять із тренування службових собак, визначення ступеня їх підготовки і рівня натренованості.

             У змаганнях взяли участь чотириінспектора-кінологазі своїми чотирилапими вихованцями. Учасники змагань проявили свої вміння у таких видах багатоборств, як комплекс загальної йспеціальної підготовки та подолання смуги перешкод.

             Тож, суддівська колегіяоцінювалаі загальну, і спеціальну підготовку тварин. Собаки мають не лише пильно стежити за засудженими, а й вміти брати слід, затримувати втікачівташукати наркотики.

              Слід зазначити, що подібні змагання проходять в Кіровоградській УВП (№14) один раз на рік. Від традиційних спортивних змагань їх відрізняєте, що особистий результат кожної пари, а отже і командне місце у турнірній таблиці залежитьне лише від вправності та витривалості кінологів, а й від натренованості їх хвостатих напарників, від вміння розуміти та відчувати один одного.

             Перемогу першості здобув молодший інспектор-кінолог відділу режиму і охорони установи Володимир Тіньков зі службовим собакою за прізвиськом Малиш. Серед переможців І етапу буде проведено змагання на першість територіального органу ДПтС України.

     

     

     

     

    Тетяна Коханенко