В Кіровограді ліцеїсти згадували правила безпеки і порятунку

  • 28 трав. 2016 08:26
  • 1371
    • Новина В Кіровограді ліцеїсти згадували правила безпеки і порятунку Ранкове місто. Кропивницький

    27 травня фахівці Управління ДСНС України в області провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для студентів Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг. Адміністрація закладу запланувала проведення такого заходу у рамках Дня цивільного захисту. У ліцеї навчаються майбутні перукарі та кухарі, для яких у процесі роботи правила безпеки займатимуть важливу роль. Тому відкриваючи захід рятувальники наголосили молодим людям, що обережність та увага як під час навчання, так і поза ним є запорукою власної безпеки.

    Про це повідомили у прес-службі рятувальників.

    Юнакам та дівчатам нагадали про те як уникнути пожежі у побуті та під час відпочинку на природі, навели статистику пожеж на Кіровоградщині. Практичними діями – порятунком потерпілого та ліквідацією умовної пожежі, рятувальники продемонстрували, що готові завжди прийти на допомогу, проте кожному слід дотримуватися елементарних порад фахівців. Студенти ліцею позмагалися у вмінні одягати бойовий одяг, потрапляти пожежним рукавом у ціль. Розважившись та уявивши себе справжніми рятувальниками, учасники потренувалися одягати захисний костюм та дізналися для чого застосовується таке спорядження.

    З великим інтересом ліцеїсти спілкували з представником групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення. Сапери Управління ДСНС знешкоджують застарілі боєприпаси часів Другої світової війни, а на території Донецької та Луганської областей проводять гуманітарне розмінування. Тож глядачі дізналися як вирізнити та поводитися з вибухонебезпечним предметом та про те, що вибухові пристрої можуть бути замасковані під книгу або навіть дитячу іграшку. Знайшовши підозрілий предмет, необхідно одразу телефонувати за номерами «101» та «102».

    Учасники акції отримали також застережні листівки та пообіцяли, що завжди будуть обережними з вогнем та берегтимуть спокій близьких та викладачів.