В Кіровограді фестивалили бібліотекарі

  • 26 трав. 2016 14:57
  • 1304
    • Новина В Кіровограді фестивалили бібліотекарі Ранкове місто. Кропивницький

    Безліч позитивних вражень, хвилю приємних емоцій відчули кіровоградці і гості міста, які прийшли цілеспрямовано або опинились біля обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського 24 травня. Протягом дня, з 12-ої і  до 16-ої вечора (а могли б навіть і довше, якби не дощ) на майданчику біля бібліотеки нуртував „Бібліофестиваль на Великій Перспективній”. Гаслом Фестивалю 2016 року стало  «Бібліотек@: сучасна, креативна, твоя!» За доброю традицією святкову програму опівдні відкрив виступ квартету духових інструментів "Bag Band". Гості свята із задоволенням прослухали молодіжний, сучасний концерт духової музики «Ми даруємо позитив!». Загалом протягом дня кіровоградці гуртувалися скрізь: приваблювала увагу книжкова виставка «У світі імен і назв», біля якої розгорнувся майстер-клас візерункового написання свого імені, який проводили студенти для школярів. Переглядаючи виставку книг і аудіокниг, учасники свята із задоволенням брали участь  в опитуванні «Читати паперову книгу чи слухати аудіокнигу».  До речі – на думку відвідувачів перемогла традиційна друкована книга.  Біля бібліотеки протягом дня працювала творча майстерня «Під виноградом», де розквітло розмаїття талантів декоративно-ужиткового мистецтва, втілене у різноманітних виставках, а це - Проект "Степові зірки" - колективна робота учасників студії клаптарства (клуб печворку Ірини Кудревич), виставка сумок в техніці клаптикового шитва кіровоградської майстрині Ірини Кудревич тощо. В майстерні проводилися численні безкоштовні майстер-класи з японської техніки складання тканини «фурошики», розпис еко-сумок.

    Зазвичай, на такі свята бібліотека відкриває нові цікавинки. Ексклюзивом-2016 стала «Виставка в темряві, таємні місця книгосховища». У цей день у темній кімнаті книгосховища відбулося відкриття виставки дивовижних картин. Авторка – молода кіровоградська художниця Ганна Войтович пише картини, які  чарівно змінюються на ваших очах. Глядачі мали можливість перевірити це особисто – за одну хвилину зображення справді оживають. Виставка демонструє нові можливості мистецтва сучасними фарбами. Представлена виставка працюватиме протягом червня, і всі, хто стане учасниками Літньої програми «Бібліотека – острів фантазії і творчості»  –  зможуть переглядати дивовижні картини.

    На прибудинковому майданчику протягом дня працювала акція збору книг для госпіталю і військових частин «Бібліотека українського воїна».  В актовій залі - "Чотири години Docudays UA на Бібліофестивалі" - 6 фільмів онлайн кінотеатру DOCU/SPACE, знятих в Україні у 2016 році. У відділі документів іноземними мовами мала відбутися зустріч за темою «Навчання за кордоном – це реально!», проте представник Американської Ради з освіти США Тетяна Котко вирішила проводити цей захід на прибудинковому майданчику, адже на вулиці було дуже багато молоді, і таким чином більше кіровоградців могли отримати важливу інформацію стосовно освіти  в закордонних вузах.

    На майданчику з рухливими та інтелектуальними іграми було гамірно ще до офіційного початку свята там «оселилися» шахісти. Неможливо описати все - і презентації, і майстер-класи, і кіноперегляди, тож шукайте альбоми в соціальних мережах з тим, що було найкращим, найприємнішим і найефективнішим! Загалом учасниками Фестивалю стали близько тисячі кіровоградців і гостей міста.

    Бібліофест став травневим традиційним святом на межі весни й літа, і запрошує усіх до літньої бібліотеки.

     

     

    Світлана Приймак