Протипожежні рейди у лісистих місцевостях на Кіровоградщині продовжуються

  • 24 трав. 2016 13:29
  • 824
    • Новина Протипожежні рейди у лісистих місцевостях на Кіровоградщині продовжуються Ранкове місто. Кропивницький

    Впродовж травня на території лісових масивів Кіровоградської області тривають рейдові перевірки щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки. Основним завданням рятувальників, працівників поліції та місцевої влади під час таких заходів є не лише виявити порушників, а й провести роз’яснювальну роботу з громадянами. 23 травня рейдова перевірка відбулася у м.Олександрії.

    Про це повідомляє Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.

    Рятувальники нагадали, що розкладати багаття дозволяється лише у спеціально відведених рекреаційних зонах. Залишаючи місце відпочинку, необхідно загасити тліюче вогнище водою та переконатися, що воно повністю згасло. Працівники поліції та органів місцевого самоврядування нагадали, що випалювання рослинності тягне за собою кримінальну та адміністративну відповідальність, оскільки такі дії можуть призвести до значних збитків, пошкодження лісових масивів та майна. 

    Поспілкувалися працівники У ДСНС і з маленькими мешканками Олександрії, яким нагадали про бережливе ставлення до навколишнього середовища та пояснили до чого можуть призвести пустощі з вогнем. Для закріплення знань організатори рейду надали співрозмовникам застережні листівки та порадили завжди бути обережними з вогнем.