На Кіровоградщині провели виховну роботу з «важкими» підлітками

  • 6 трав. 2016 16:51
  • 624
    • Новина На Кіровоградщині провели виховну роботу з «важкими» підлітками Ранкове місто. Кропивницький

    04.05.2016 року фахівцем Вільшанського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції Інною Чабанюк  та директором  районного центру соціальних служб для сім’ї та молоді  Валентиною Балєвою на базі Вільшанського РЦСССДМ був проведений виховний захід із засудженими, які перебувають на обліку КВІ, на тему: «Хвороби поведінки».

     Як зазначила Інна Валентинівна, на жаль у наш час існує велика кількість інфекційних хвороб, від яких потерпає та вмирає велика кількість людей кожного дня. До цих хвороб належать венеричні захворювання, які іноді називають «хворобами поведінки», оскільки їхньому поширенню сприяють моральна розбещеність, випадкові статеві зв’язки та інше. Саме неправильна поведінка певної частини людей - причини існування венеричних хвороб у наш час.

    Початкова інформація про ЗПСС (захворювання, що передаються статевим способом) потрібна для молодих людей, щоб змусити їх бути пильними; вона допоможе розпізнавати симптоми захворювань, зрозуміти необхідність і суть вчасного лікування і, що найголовніше, усвідомити необхідність профілактики для збереження здоров”я самого себе та людей, які тебе оточують.

    В свою чергу, Валентина Дмитрівна повідомила присутніх про симптоми такого тяжкого захворювання, як ВІЛ /СНІД, а також про тісний зв’язок між ЗПСС та ВІЛ- інфекцією.

    Наприкінці заходу засудженим було відведено час для запитань, яким вони вміло скористалися та отримали на них вичерпні відповіді, а також кожному засудженому вручено інформаційно-просвітницький буклет.

     

    Інна Чабанюк