Антистресові розмови з ув’язненими

  • 6 трав. 2016 11:21
  • 593
    • Новина Антистресові розмови з ув’язненими Ранкове місто. Кропивницький

             Згідно з даними наукових досліджень у світі все більшого поширення отримує один з різновидів емоційних розладів – депресія. На жаль, багато хто не сприймають прояви депресії всерйоз, що може призводити до трагічних наслідків. Адже люди, які страждають депресією, досить часто закінчують життя самогубством.

            Саме тому персонал відділу соціально-виховної та психологічної роботи Кіровоградської установи виконання покарань (№14) у взаємодії з психологом відділу приділяють максимум уваги питанню попередження та профілактики суїциду серед засуджених та ув’язнених установи.

           Найбільш сприйнятними до депресії видаються жінки. Під час цього емоційного стану людина завжди переживає почуття пригніченості, безнадії та безпорадності. Відчуває себе винною у всіх своїх проблемах, повністю втрачаючи інтерес до життя. А, враховуючи перебування за гратами, усі тяготи та негаразди переносяться ще важче, особливо жінками.

            Задля подолання та попередження негативних депресивних станів та проявів в Кіровоградській УВП (№14) з усталеною постійністю проводяться різноманітні заходи, тренінги з психокорекційним супроводом з засудженими та ув’язненими жінками.

             Депресія у чоловіків зустрічається дещо рідше, ніж у жінок  та, чоловіки, у цьому випадку, також не є виключенням. Також, слід зазначити, що депресивні розлади у чоловіків протікають часом навіть важче, ніж у жінок, проте і помітити їх важче.

             Нещодавно в установі було проведено тренінги з засудженими відділення господарського обслуговування, а також з засудженими та ув’язненими жінками Кіровоградської УВП (№14), присвячені саме цій тематиці, виявленню причин депресії, способів її подолання та уникнення.

            Піднята проблема виявилась цікавою та важливою як для чоловіків, так і для жінок, адже переважає розуміння ними того, що не потрібно самостійно боротися з існуючою проблемою, а вдячно приймати надану допомогу, щоб повернутися до нормального способу життя і відчути себе повноцінною людиною. Головне не замикатися в «чотирьох стінах», а шукати вихід з будь-якої проблеми.

    Тетяна Коханенко