Умови праці повинні бути безпечними та комфортними

  • 6 трав. 2016 16:28
  • 1966
    • Новина Умови праці повинні бути безпечними та комфортними Ранкове місто. Кропивницький

    Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області активно розпочала 2016 рік, прискоривши темпи робіт з настанням стабільно теплої погоди. Окрім забезпечення безпеки руху транспорту по дорожній мережі області, піклуються у підприємствах дорожньої галузі і про безпеку на робочому місці, повідомляють у прес-служба САД у Кіровоградській області.

    - Кадри – наш головний ресурс. Ми повинні зробити все для того, аби люди працювали в безпечних умовах, - наголошує начальник служби автодоріг Сергій Поліщук. – Зараз розпочинаємо будівельний сезон, тому саме час перевірити чи всі робітники забезпечені спецодягом та спецвзуттям, чи у всіх є спеціальні головні убори. Крім того, кожна бригада повинна пройти додатковий інструктаж з техніки безпеки, мати комплекти відповідних знаків та попереджувальних конусів. Я ще раз наголошую, що начальники філій особисто несуть відповідальність за життя кожного свого підлеглого.

    Та небезпека може чатувати не лише на дорозі де безпосередньо проводяться ремонтні чи будівельні роботи, а й на самому підприємстві. Тож у кожній підрядній організації пройшли тематичні наради з питань охорони та безпеки праці – для інженерно-технічних робітників, майстрів, водіїв, дорожніх працівників. Відповідальні особи попрацювали над створенням інформаційних куточків і у кожній філії ДП «Кіровоградський облавтодор», що виконує роботи на замовлення Служби автодоріг, з’явилися стенди, що інформують про безпечні умови праці.

    Наочна агітація нагадуватиме працівникам про запобігання профзахворювань та безпеку виробничих процесів.