Культурне дозвілля у Кіровограді

  • 4 квіт. 2016 08:47
  • 847
    • Новина Культурне дозвілля у Кіровограді Ранкове місто. Кропивницький

    4 квітняу відділі рідкісних і цінних видань Кіровоградської обласної універсальної  бібліотеки ім. Д.Чижевського експонується  виставка рідкісних і цінних видань «Світ дитячої книги».  Як відомо,  2 квітнявідзначається  Міжнародний день дитячої книги з нагоди дня народження всесвітньо відомого датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена. На виставці представлені рідкісні видання. Серед них - факсимільне відтворення «Букваря» Каріона Істоміна. В експозиції виставки - також книги відомих видавців ХІХ – початку ХХ ст. А.Ф.Деврієна, М.О.Вольф, А.С.Суворіна та ін. з багатьма ілюстраціями відомих художників.Виставка працює протягом місяця.Запрошуємо до перегляду!

    4 квітня о 16.00у відділі мистецтв відбудеться відкриття виставки абстрактного живопису художника-аматора Олега Рудого «Кольори сучасності». Це нове ім’я в мистецькій спільноті. В основі його живопису   - абстрактні структури та мотиви, виразність яких підкреслюють яскраві, живі кольори. Художник-аматор з Малої Виски презентує свою творчість як джерело нового, емоційно насиченого простору саме завдяки інтенсивності кольору.

    6 квітняу відділі мистецтв відбудеться інформаційно-просвітницька акція до                 207-річчя від дня народження Миколи Гоголя «Гоголь і наше місто».Акція включає журналістську розвідку Володимира Поліщука «Історія бюста М. Гоголя», розповідь бібліотекаря Світлани Ушакової «Гоголь і сучасність», а відомий актор Юрій Жеребцов прочитає кілька уривків з творів М. Гоголя.

    9 квітня об 11.00  у відділі мистецтв відбудеться відкриття творчої виставки  майстра клаптикового шиття(печворка) Людмили Кривенко «Подих весни». Це оригінальна виставка, на якій майстриня представить роботи, щовиконані  у техніках  печворк, арт-квілт, клаптикове шиття. І звичайно ж - традиційна лялька-мотанка.

    Запрошуємо жителів міста здійснити віртуальну мандрівку «Фортеця св.Єлисавети - унікальна фортифікаційна пам’ятка XVІІІ ст.», а також екскурсію по виставці творчих робіт  студентів і викладачів мистецького факультету «Вчитель, школа, мистецтво» Таку екскурсію можна замовити особисто у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. І. Чижевськогоабо за телефоном 22-58-90.

      

    Шановні користувачі поважного віку! Бібліотечний регіональний тренінговий центр -запрошуєусіх бажаючих на тренінги комп’ютерної грамотності та пошуку в Інтернет. Навчання проходить безкоштовно за бібліотечними комп’ютерами. Але є обмеження в кількості учасників. Тож поспішіть зареєструватися на квітневе навчання комп’ютерній грамотності за телефоном 22-58-90 або особисто в Інтернет-центрі ОУНБ ім.Д.І.Чижевського. Набір обмежений.