На Кіровоградщині засуджені самі себе вітамінізують

  • 12 лют. 2016 11:30
  • 753
    • Новина На Кіровоградщині засуджені самі себе вітамінізують Ранкове місто. Кропивницький

     

    Наявність власної теплиці на території виправної колонії відкриває перед співробітниками служби інтендантського та комунально-побутового забезпечення широкі можливості: навесні в ній можна вирощувати розсаду овочів, влітку - огірки, перці, помідори і баклажани, а вирощування кропу в теплиці, петрушки або будь-який інший зелені можливо мало не цілий рік, а першу свіжу зелень у теплиці можна отримувати до кінця березня.

    В Петрівській виправній колонії (№ 49) для різноманітності та удосконалення раціону засуджених, ще з жовтня місяця було проведено засів екологічно чистого насіння цибулі, буряка, моркви, редиски й зелені.

    «Влітку і навесні ми про це не замислюємося, так як дістати кріп або петрушку не складно. Взимку ж трохи свіжих літніх фарб на столі приємно радує око і піднімає апетит» - зауважив заступник начальника установи Іван Кулик.

    Варто зауважити що якість харчування засуджених перебуває під постійним контролем. Якість продуктів та їжі в установі перевіряють під час кожного приготування і перед подачею до столу.

     

    Катерина Ляшевич