Бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує 22-28грудня

  • 19 груд. 2014 16:14
  • 1251
    • Новина Бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує 22-28грудня Ранкове місто. Кропивницький

    22 грудня о 14.00у відділі мистецтв відбудеться відкриття яскравої новорічної виставки старожитностей української оселі «Коло ремесел». Ви дізнаєтеся про звичаї українського народу та візьмете участь у школі родинних ремесел. Виставку підготовлено викладачами КДПУ ім.В.Винниченка разом з бібліотекою. В експозиції - предмети домашніх ремесел та побуту української хати. Програма виставки передбачає проведення екскурсій та організацію школи домашніх ремесел, до якої входять: майстер-клас «Моделювання писанки на кульці: художній поділ та малювання» зі студентами КДПУ В.Винниченка; майстер-клас «Розпис української печі»; виготовлення української іграшки з глини.Запрошуємо усіх до української оселі!!!

    23 грудня о 14.00 в приміщенні Кіровоградського прес-клубу (м.Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 1а) відбудеться урочиста презентація Програми читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея», організована Кіровоградською обласною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, Інформаційно-ресурсним центром „Вікно в Америку" за підтримки Посольства США в Україні

    23 грудня о 15.00відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетінню шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції “Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом”. Запрошуємо  до відділу документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх)

    24 грудня о 15.00  у відділі краєзнавства відбудеться публічне обговорення творів авторів– претендентів, які висунуті на здобуття обласної літературної премії імені Євгена Маланюка.  До обговорення запрошуються лауреати цієї премії минулих років, цьогорічні претенденти на звання лауреата, науковці, літературознавці та шанувальники літератури. У залі краєзнавчої літератури можна познайомитись із творами-претендентами та відгуками на них у місцевій пресі

    25 грудня  о 14годині в Орхуському центрі екологічної інформації відділу документів з економічних, технічних та природничих наук відбудеться презентація книги «Грунтознавство з основами геології та географії ґрунтів» колективу авторів Топольний Ф.П., Мостіпан М.І., Гелевера О.Ф., Вахняк В.С..

    Особливістю видання є об‘єднання в одній книзі як теоретичної частини курсу, так і практичної, у якій наводяться основні аналізи і дослідження ґрунтів, які передбачені навчальними програмами.Навчальний посібник призначається для студентів, аспірантів, викладачів і науковців природничих спеціальностей. На захід запрошуються усі бажаючі.

    Усіх охочих вчити українську мовузапрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту “Безкоштовні курси української мови”. Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців)

    22, 24, 25, 26 грудня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

    Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову - пропонуємо платформу дистанційного навчання “Інтерактивний курс англійської мови для дорослих “English-123 в бібліотеці”. Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

      Відділ документів з економічних, технічних та природничих наук запрошує на перегляд фотовиставки Глєба Цуканова “Дорожні замальовки” із серії“Відкриваючи Україну”.

    Відділ мистецтв запрошує на перегляд фотовиставки Юрія та Лариси Лебедєвих «Ілюстрації до  ненаписаних оповідань».Мистецький проект: приходьте, дивіться, пишіть оповідання! Світлини виставки стануть вашим натхненням для оповіді або вірша. Станьте співавтором, запропонуйте цікаву назву для фотографії. Оригінальні назви вітаються

    Вхолі ІІІ поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського працює  фотовиставкавідомого криворізького фотохудожникаСергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”. Захід проходить в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки».

    Запрошуємо на перегляди.

    ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

    Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua